Στα χρόνια της παρακμής

Στα χρόνια της παρακμής

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Σανιδάς

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

    Το μυθιστόρημα ξεκινά λίγα χρόνια πριν την αρχή της κρίσης και φτάνει μέχρι το 2012. Παρακολουθεί κυρίως τη ζωή ενός συνηθισμένου στις μέρες μας προέδρου και των ανθρώπων που τον περιστοιχίζουν από τον πιο ταπεινό μέχρι τον ανηψιό του, υπουργό της κυβέρνησης. Όλα τα πρόσωπα συνθέτουν το μωσαϊκό όσων οδηγούν έκοντες άκοντες τη χώρα στην απόλυτη παρακμή.
Ο συγγραφέας διαγράφει με άμεσο και συναρπαστικό τρόπο τη συμπεριφορά, τους χαρακτήρες και τη νοοτροπία τους ενώ δεν παραλείπει να αναλύσει την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτείνοντας μάλιστα λύσεις.
Το μυθιστόρημα “Στα χρόνια της παρακμής” παρά τη μυθοπλασία του είναι πιο αληθινό απ’την φαινομενική πραγματικότητα γιατί “βλέπει” πάνω απ’αυτήν.

Εκδοτικός οίκος   ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ

Τιμή με Φ.Π.Α. 16,00

Σελίδες 304

Έτος πρώτης κυκλοφορίας 2015

ISBN 978-618-81897-2-0

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΕΤΑ

 

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ SKIATHOSTV ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ SALONICA CITY ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σανιδά «Στα χρόνια της παρακμής» από τις εκδόσεις Ανάτυπο στην Κεντρική Βιβλιοθήκη  την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.

Ο Γιώργος Σανιδάς γεννήθηκε το 1963 στη Σκιάθο και ζει στη Θεσσαλονίκη. Eίναι οικονομολόγος και ασχολείται εκτός από τη λογοτεχνία με θέματα κοινωνικής οικονομίας. Επίσης, είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και το 2014 βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το θεατρικό του «Ο Χρυσός μας χωρίζει».

Το μυθιστόρημα «Στα χρόνια της παρακμής» ξεκινά λίγα χρόνια πριν την αρχή της κρίσης και φτάνει μέχρι το 2012. Παρακολουθεί κυρίως τη ζωή ενός συνηθισμένου στις μέρες μας προέδρου και των ανθρώπων που τον περιστοιχίζουν από τον πιο ταπεινό μέχρι τον ανιψιό του, υπουργό της κυβέρνησης. Όλα τα πρόσωπα συνθέτουν το μωσαϊκό όσων οδηγούν έκοντες άκοντες τη χώρα στην απόλυτη παρακμή.
Ο συγγραφέας διαγράφει με άμεσο και συναρπαστικό τρόπο τη συμπεριφορά, τους χαρακτήρες και τη νοοτροπία τους ενώ δεν παραλείπει να αναλύσει την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτείνοντας μάλιστα λύσεις.

Για το νέο δημιούργημα του συγγραφέα μίλησαν η Άννα Φαχαντίδου, πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδας (ΕΛΒΕ), η οποία αποκαλώντας το συγγραφέα «δάσκαλο της συγγραφής» εστίασε στις κεντρικές ιδέες του βιβλίου και τη θεματολογία του. «Η ανάγνωση του βιβλίου δημιουργεί ένα πέλαγος προβληματισμών σε κάθε αναγνώστη με κριτική σκέψη», σχολίασε η κυρία Φαχαντίδου.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η ποιήτρια Σοφία Χρήσταινα, χαρακτηρίζοντας το έργο «πλούσιο και πολυεπίπεδο», επισημαίνοντας πως αυτό που προσελκύει το αναγνωστικό κοινό και του εξάπτει την περιέργεια είναι πως ο συγγραφέας βρίσκεται μετέωρος ανάμεσα στις δυο του ιδιότητες, αυτή του λογοτέχνη και του οικονομολόγου. Ολοκλήρωσε τη σκέψη της λέγοντας πως ο Γιώργος Σανιδάς γράφει για να προτείνει λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα, επιδιώκοντας να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της καθημερινότητάς μας.

Η Μαρία Τσορακλίδου, συγγραφέας και ηθοποιός διάβασε αποσπάσματα του έργου και ο Αχιλλέας Τριαντόγλου από τον εκδοτικό οίκο Ανάτυπο χαρακτήρισε το έργο «επίκαιρο μυθιστόρημα», δίνοντας τα εύσημα στο συγγραφέα.

Τέλος, το λόγο πήρε ο Γιώργος Σανιδάς ο οποίος ευχαρίστησε το αναγνωστικό του κοινό για τη στήριξη που του δείχνει σε κάθε νέο του συγγραφικό εγχείρημα.

Ευχόμαστε ολόψυχα το έργο να είναι καλοτάξιδο!

 

 

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΛΕΝΗ ΒΕΖΥΡΟΓΛΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ «ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ»

Μόλις τελείωσα το βιβλίο «Στα χρόνια της παρακμής». Τί με ενθουσίασε; Ο άριστος χειρισμός του θέματος  που είναι ανάλογος βέβαια και με τις σπουδές του συγγραφέα στην οικονομία. Ο Γιώργος Σανιδάς κατόρθωσε να εγκιβωτίσει αυτές τις γνώσεις του μέσα στην ιστορία του Προέδρου (της Άννας και των υπολοίπων ηρώων) την οποία χρησιμοποιεί σαν παράδειγμα για να εδραιώσει τα επιχειρήματα και τις προσωπικές του θέσεις πάνω στην αποδόμηση και την αποσύνθεση του συστήματος. Πολύ έξυπνο και φωτεινό παράδειγμα γραφής. Δημιούργησε πρόσωπα βαθύτατα πραγματικά που δίνουν την «πραγματική» εικόνα της κοινωνίας και κατορθώνει να προσανατολίσει τη σκέψη του αναγνώστη προς τις σκέψεις των ηρώων, κατά προέκταση στις δικές του θέσεις, οι οποίες αντικατοπτρίζουν την πείρα και τη βαθειά του γνώση στο αντικείμενο. Εύγε! Συγχαρητήρια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *