Ποιητική Αδεία

Ποιητική Αδεία

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Συλλογικό έργο του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών

Αθανάσιος Δαββέτας, Γιάννης Ευαγγελάτος, Λίτσα Καποπούλου, Σοφία Λιγνού, Αντώνιος Μελισσινός, Ευαγγελή Νικ. Μπράμη, Αθανάσιος Νικολόπουλος, Δημήτρης Ορφανίδης, Παναγιώτης Σ. Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Παπακώστας, Αλέξανδρος Σάββας, Βασιλική Χριστούλη

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Το ανθολόγιο που κρατάτε αποτελεί δείγμα γραφής ποίησης και πεζογραφίας των μελών του “ΚΥΚΛΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ”, του πρώτου πανελληνίως λογοτεχνικού συλλόγου που απαρτίζεται από δικαστικούς λειτουργούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης. Ενδεχομένως δε, να είναι και το πρώτο παγκοσμίως στο είδος του. Εάν αυτό συμβαίνει, τότε η Ελλάδα πρωτοπορεί για άλλη μια φορά σε αυτό που πάντα πρωτοπορούσε, πρωτοπορεί και θα πρωτοπορεί: στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Κι αν διερωτάστε “καλά, τι σχέση μπορεί να έχουν οι δικαστές με την ποίηση και την πεζογραφία”, αναζητείστε την απάντηση στους στίχους του Γιώργου Σαραντάρη:
«Δέν είμαστε ποιητές
Σημαίνει πως έγκαταλείπουμε τόν άγώνα.
Παραδίνουμε τή χαρά στούς άνίδεους»
Τι άλλο, επομένως, μπορεί νά είναι ο δικαστής αν όχι ποιητής; Πολεμούμε τη φθορά γνωρίζοντας πώς η μόνη ματαιότητα είναι να μην την πολεμάς.
Δημήτρης Ορφανίδης
Πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Ε.Λ.Δ.

Εκδοτικός οίκος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ

Τιμή βιβλίου με Φ.Π.Α. 15,00

Σελίδες 304

Έτος πρώτης κυκλοφορίας 2018

ISBN ISBN: 978-618-5239-39-8