Λία Παπαπέτρου

Η Λία Παπαπέτρου είναι εκπαιδευτικός από τη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε και ζει ως σήμερα. Εργάζεται σε δημόσιο Λύκειο, διδάσκοντας μαθηματικά και παράλληλα δημιουργεί μαζί με τους μαθητές της ραδιοφωνικές εκπομπές, ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις και συντονίζει ευρωπαϊκά προγράμματα. Αγαπάει το διάβασμα και μέσα από αυτό ανακάλυψε ότι μπορεί να δημιουργήσει γράφοντας. Από το 2011 διατηρεί δύο blogs, το ένα επιστημονικού-εκπαιδευτικού χαρακτήρα και το άλλο -το αγαπημένο της- λογοτεχνικού, στο οποίο δημοσιεύει ποιήματα ή πεζά συνοδεύοντας τα κείμενα με δικές της φωτογραφίες.
Αναζητώντας τρόπους έκφρασης ασχολήθηκε κατ’ αρχήν με τη ζωγραφική, την πυρογραφία και τις διακοσμητικές κατασκευές. Αργότερα πειραματίστηκε με το θέατρο ως ερασιτέχνης ηθοποιός. Από το 2013 ασχολείται με τη συγγραφή, γεμίζοντας άσπρες σελίδες με μαύρα στίγματα ή το αντίστροφο. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Το διήγημα με τίτλο “Το Δίχτυ” είναι η πρώτη της απόπειρα στα πλαίσια ενός καλοκαιρινού συγγραφικού project και έχει επιρροές από ένα ελληνικό νησί όπου έζησε αρκετά χρόνια. Δεν έχει σημασία ποιο … εκεί που θάλασσα και ουρανός σφιχταγκαλιάζονται και ανταλλάσσουν πινελιές από το γαλάζιο τους, εκεί τρία κορίτσια χαράζουν τον δρόμο της ζωής τους μέσα από όνειρα, παλεύοντας η καθεμιά με το προσωπικό της θεριό.

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ κυκλοφορεί η συλλογή διηγημάτων «ΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΙΑ» και συλλογή διηγημάτων «ΟΔΟΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 12»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *