ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΛΟΥΜΠΕΖΙ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΡΓΙΑΝΝΗ

Ο Ιερεμίας βγήκε απ’ το διαμέρισμα στις 6 το πρωί. Κοίταξε έξω. Δεν είχε ακόμα ξημερώσει. Έριξε μια αδιάφορη ματιά στη γειτονιά. Σκοτεινή, ήσυχη, σιωπηλή, τα δέντρα μαραζωμένα. Είχε να βρέξει δύο μήνες. Ένα σαραβαλιασμένο αυτοκίνητο είχε τραβηχτεί βίαια πάνω στο πεζοδρόμιο. “Πάλι κάποιος τράκαρε χθες. Ας ελπίσουμε χωρίς θύματα. Είναι πολυσύχναστος ο δρόμος μας τη νύχτα. Πρεζόνια, πόρνες, κόντρες με μηχανές και αυτοκίνητα. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Τύφλα να ‘χει το Μπρονξ” κάγχασε με πίκρα. Κούνησε νευρικά το κεφάλι. “Τι έχω να κάνω σήμερα;” μονολόγησε. “Συνάντηση με τον Τόμσον, να κλείσω τη συμφωνία με την Arts. Κάτι ακόμα. Ο.Κ. θα τα προλάβω όλα, ας μην αγχώνομαι. Άλλωστε γι’ αυτό σηκώθηκα από το χάραμα. Για να τα προλάβω όλα. Πάντα τα προλαβαίνω, πάντα τα καταφέρνω”. Κούνησε νευρικά το κεφάλι. Κοίταξε γύρω. Ακόμα σκοτάδι.
Ο Ιερεμίας βγήκε απ’ το διαμέρισμα στις 6.30 το πρωί. Κοίταξε έξω. Δεν είχε ακόμα ξημερώσει. Έριξε μια αδιάφορη ματιά στη γειτονιά. Σκοτεινή, ήσυχη, σιωπηλή, τα δέντρα μαραζωμένα. Είχε να βρέξει δύο μήνες. Ένα σαραβαλιασμένο αυτοκίνητο είχε τραβηχτεί βίαια πάνω στο πεζοδρόμιο. “Πάλι κάποιος τράκαρε χθες. Ας ελπίσουμε χωρίς θύματα. Είναι πολυσύχναστος ο δρόμος μας τη νύχτα. Πρεζόνια, πόρνες, κόντρες με μηχανές και αυτοκίνητα. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Τύφλα να ‘χει το Μπρονξ” κάγχασε με πίκρα. Κούνησε νευρικά το κεφάλι. “Τι έχω να κάνω σήμερα;” μονολόγησε. “Συνάντηση με τον Τόμσον, να κλείσω τη συμφωνία με την Arts. Κάτι ακόμα. Ο.Κ. θα τα προλάβω όλα, ας μην αγχώνομαι. Άλλωστε γι’ αυτό σηκώθηκα από το χάραμα. Για να τα προλάβω όλα. Πάντα τα προλαβαίνω, πάντα τα καταφέρνω”. Κούνησε νευρικά το κεφάλι. Κοίταξε γύρω. Ακόμα σκοτάδι.
Ο Ιερεμίας βγήκε απ’ το διαμέρισμα στις 7 το πρωί. Κοίταξε έξω. Δεν είχε ακόμα ξημερώσει. Έριξε μια αδιάφορη ματιά στη γειτονιά. Σκοτεινή, ήσυχη, σιωπηλή, τα δέντρα μαραζωμένα. Είχε να βρέξει δύο μήνες. Ένα σαραβαλιασμένο αυτοκίνητο είχε τραβηχτεί βίαια πάνω στο πεζοδρόμιο. “Πάλι κάποιος τράκαρε χθες. Ας ελπίσουμε χωρίς θύματα. Είναι πολυσύχναστος ο δρόμος μας τη νύχτα. Πρεζόνια, πόρνες, κόντρες με μηχανές και αυτοκίνητα. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Τύφλα να ‘χει το Μπρονξ” κάγχασε με πίκρα. Κούνησε νευρικά το κεφάλι. “Τι έχω να κάνω σήμερα;” μονολόγησε. “Συνάντηση με τον Τόμσον, να κλείσω τη συμφωνία με την Arts. Κάτι ακόμα. Ο.Κ. θα τα προλάβω όλα, ας μην αγχώνομαι. Άλλωστε γι’ αυτό σηκώθηκα από το χάραμα. Για να τα προλάβω όλα. Πάντα τα προλαβαίνω, πάντα τα καταφέρνω”. Κούνησε νευρικά το κεφάλι. Κοίταξε γύρω. Είχε ξημερώσει. Κάτι έσπασε μέσα του και μάλιστα με κρότο. Έπεσε στο έδαφος ζαλισμένος. Μετά από αρκετή ώρα ένα ασθενοφόρο τον περιμάζεψε.
* * *
– Πώς λέγεται αυτός;
– Ιερεμίας Λούμπεζι, διευθυντής της Coast.
– Μάλλον του έπεσαν βαριές οι ευθύνες της Διοίκησης της εταιρείας. Πρέπει ν’ αλλάξει τομέα.
– Ναι, σίγουρα. Είχε κολλήσει το λειτουργικό. Ένα reboot ήθελε. Κατά τα άλλα είναι εντάξει.
– Ο.Κ., φόρτωσε του καινούρια μνήμη κι ασ’ τον να φύγει.

2 Responses to ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΛΟΥΜΠΕΖΙ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΕΡΓΙΑΝΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *