Η γιαγιά Σοφία, ο μικρός Χαραλαμπούλης, το διαδίκτυο και το cyberbullying

Η γιαγιά Σοφία, ο μικρός Χαραλαμπούλης, το διαδίκτυο και το cyberbullying

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Άννα Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου

Βασιλική Γκουντσίδου

Κωνσταντίνα-Βασιλική Ιακώβου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Πολλές φορές θέλουμε να κουβεντιάσουμε με τα παιδιά μας για τους κινδύνους του διαδικτύου και δεν ξέρουμε πώς να ξεκινήσουμε, τί να πούμε. Η καινούρια τεχνολογία μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στις γενιές, τα παιδιά είναι ιθαγενείς στο διαδίκτυο, ενώ οι μεγαλύτεροι “μετανάστες”. Αναπολώντας τα παιδικά μας χρόνια ιδιαίτερα νοσταλγικές είναι οι στιγμές που οι παππούδες μας διηγόταν παραμύθια.
Στο παραμύθι μας η γιαγιά Σοφία γεμάτη εμπειρίες από τη ζωή και ο εγγονός Χαραλαμπούλης, που η γιαγιά του επιθυμεί να είναι πάντα χαρούμενος, κουβεντιάζουν για το διαδίκτυο, για το cyberbullying. Ο εγγονός απορεί για τις γνώσεις της γιαγιάς και η γιαγιά απολαμβάνει τη συζήτηση, ξέρει ότι βοηθάει και μαθαίνει για τη σχολική ζωή του εγγονού. Το παραμύθι τελειώνει με σαφείς οδηγίες για το cyberbullying από τη γιαγιά και με την παρότρυνσή της για τη χρησιμότητα της ανάγνωσης παραμυθιών και βιβλίων.
Αντί επιλόγου δίδονται οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και για την πρόληψη και αντιμετώπιση του cyberbullying, φαινομένου όχι μόνο μεταξύ παιδιών στο χώρο του σχολείου, αλλά και γενικότερα στις μέρες μας και στους χώρους εργασίας, working place bullying.

 

Εκδοτικός οίκος ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ

Τιμή με Φ.Π.Α. 12,00

Σελίδες 48

Έτος πρώτης κυκλοφορίας 2016

ISBN 978-618-82346-6-6

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING ΚΑΙ ΤΟ CYBERBULLYING ΣΤΗ 13η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ BULLYING ΚΑΙ ΤΟ CYBERBULLYING ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *