ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (WORKSHOP) ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ με τον σκηνοθετη ΝΙΚΟ ΚΑΛΛΑΡΑ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ WORKSHOP ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΝΙΚΟ ΚΑΛΛΑΡΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

• Συγγραφή σεναρίου

• Bασικές αρχές σκηνοθεσίας

• Τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας και ο ρόλος των συντελεστών

• Cam and Rec: Πρακτικό εργαστήριο

ΔΙΔΑΚΤΡΑ     ενήλικες: 40 Ευρώ    φοιτητές, άνεργοι: 25 Ευρώ 

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 2314011687, 6977853682 και στο e-mail anatypo.ekdoseis@gmail.com

Ο Νίκος Καλλαράς γεννήθηκε το 1977 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε σκηνοθεσία στην Σχολή Λυκούργου Σταυράκου(1998). Στον κινηματογράφο εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Νίκο Παναγιωτόπουλο, Περικλή Χούρσογλου, Βαγγέλη Σεϊτανίδη και Ελένη Αλεξανδράκη. Στο Θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Πέτρο Σεβαστίκογλου και Γιάννη Καραχισαρίδη.
Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε σε τηλεοπτικές παραγωγές. Μερικοί από τους σκηνοθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί είναι οι: Βασίλης Τσελεμέγκος, Νίκος Περάκης, Λάμπης Ζαρουτιάδης, Λευτέρης Χαρίτος, Παναγιώτης Πορτοκαλάκης, Νίκος Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Ντούρος, Παναγιώτης Φαφούτης, Νίκος Κρητικός.
Έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ και εταιρικά video. Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του «Evening Solitude»(2001) απέσπασε τιμητική διάκριση στο 2ο Φεστιβάλ ταινιών ντοκιμαντέρ Καλαμάτας στα πλαίσια του τμήματος Μικροσινεμά. Η μικρού μήκους ταινία του «Παιχνίδι για δύο»(2004) βραβεύτηκε με κρατικό βραβείο ποιότητας στο 45ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η τελευταία του ταινία «Μαύρη Θύελλα» (2011), βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Δημήτρη Μίγγα, συμπεριλήφθηκε στο αφιέρωμα ελληνικού κινηματογράφου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κρακοβίας. Επίσης προβλήθηκε κατά την διάρκεια του ΕURO 2012 στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους Εurofunzones. Κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, την συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα προβολής ελληνικών ταινιών που βασίζονται σε λογοτεχνικό κείμενο.
Αυτή την εποχή ετοιμάζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο «Ομερτά». Η ταινία επιδοτείται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μέσω του προγράμματος Development Σεναρίου. Την παραγωγή της έχει αναλάβει ο Βασίλης Χρυσανθόπουλος (Μiss Violence) και η εταιρεία plays2place productions.
Eίναι υπεύθυνος του Τμήματος Κινηματογράφου στην ΚΕΠΑ Βέροιας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια πραγματοποίησε σεμινάρια κινηματογράφου στην Βέροια, στα Τρίκαλα και στην Αθήνα. Συμμετείχε ως εισηγητής σε ημερίδες και ως σύμβουλος σε εκπαιδευτικά projects.

Δείτε το trailer της Μαύρης Θύελλας στο Dailymotion:

Δείτε ολόκληρη την ταινία στο Υoutube:

Γνωρίστε καλύτερα τον εισηγητή διαβάζοντας την συνέντευξη του στο FLIX:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *