Δήμητρα Μουσιώλη

Οι σπουδές μου στη Νομική, στην Οικογενειακή και Σχολική Διαμεσολάβηση αλλά και στον τομέα της Εφαρμοσμένης Θετικής Ψυχολογίας είχαν ως κοινό παρανομαστή την ανάγκη μου να ακούω τους ανθρώπους και να κάνω μαζί τους ουσιαστικές συζητήσεις.
Έμαθα μέσα από όλη αυτή μου τη διαδρομή ότι όταν οι άνθρωποι νιώθουν ότι ακούγονται και ξέρουν ότι κάποιος εκεί έξω τους έχει καταλάβει ημερεύουν, κατεβάζουν τις άμυνες και μαλακώνουν. Παύουν να «αντιδρούν» με το ένστικτο της επιβίωσης που επιβάλλει την επίθεση ή την άμυνα και «ανταποκρίνονται» με τη διάθεση να κάνουν δεσμούς και να γεφυρώσουν όποιο χάσμα μπορεί να τους κρατάει μακριά.
Είτε κατάγονται από την Ελλάδα είτε από την Αίγυπτο, τη Νιγηρία, την Ινδία, την Κίνα ή την Αγγλία (τη χώρα που ζω τα τελευταία χρόνια) η ανάγκη για επαφή με τους γύρω μας και η ανάγκη έκφρασης των αναγκών μας είναι παντού η ίδια. Και το μόνο που χρειαζόμαστε για να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά είναι απλά λίγος χρόνος, ένα φιλικό πρόσωπο απέναντί μας, αυτιά πρόθυμα να ακούσουν και μια καρδιά έτοιμη να καταλάβει.
Μην αναβάλλετε τις συζητήσεις σας που εκκρεμούν. Γιατί αυτό που μπορεί να φοβάστε ότι κρύβουν να μην είναι τελικά τόσο τρομερό.

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΤΥΠΟ κυκλοφορεί το παραμύθι «Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΦΥΣΟΥΣΕ ΟΥΡΑΝΙΑ ΤΟΞΑ»